Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Cum trateaza

TEHNICI OSTEOPATICE

Osteopatia este o medicina holisticà, neconventionalà care vizeazà restabilirea sànàtàtii prin restabilirea micromobilitàtii fiziologice în zonele în restrictie si care au fost descoperite în urma diagnosticului osteopatic specific (DOS).

Separarea pe familii de tehnici tine cont de modalitatea lor de executie, o sedintà de osteopatie presupunând adesea un amestec al acestora, iar predominanta unui tip de tehnici în cadrul unui tratament nu este decât rezultatul preferintelor terapeutului si al sensibilitàtii sale.

Tehnicile osteopatice sunt aplicate în urma unui diagnostic osteopatic, coroborat de principiile si filozofia osteopaticà. Ele urmàresc restabilirea unui echilibru global, fiecare tratament luând în  considerare unitatea corpului uman si unicitatea sa în momentul tratamentului.

Desi au fost adaugate noi capitole si tehnici de tratament de la înfiintarea osteopatiei de catre A.T. Still , principiile, filozofia si viziunea sa de ansamblu asupra omului au ramas extraordinar de actuale.

 

 

TEHNICI OSTEOPATICE FUNCTIONALE


Tehnici musculo-articulare care necesità participarea activà a pacientului prin respiratie si diferite contractii si relaxàri musculare. Acestea se fac în sensul leziunii, cu sau fàrà pârghie. Au drept scop stimularea facultàtilor de autovindecare.

 


TEHNICI OSTEOPATICE STRUCTURALE

Cele mai cunoscute, intervin în caz de "leziuni osteopatice" sau pierderi de micromobilitate, mobilizând structura osoasà în limitele barierelor articulare fiziologice. Sunt tehnici cu amplitudine scàzutà si velocitate crescutà, cel mai adesea însotite de un "poc" caracteristic. Osteopatul respectà întotdeauna barierele fiziologice, scopul acestora fiind restabilirea tensiunilor periarticulare si repozitionarea de facto a articulatiilor.

TEHNICI OSTEOPATICE CRANIENE SI CRANIO-SACRALE


Au apàrut în urma descoperirii Respiratiei Primare de càtre W. Sutherland si a consecintei sale Micarea Respiratorie Primarà la nivelul oaselor craniene si a sacrului. Aceste tehnici sunt salutare la bebelus, imediat dupà nastere. Se adreseazà tuturor suturilor craniene, endo sau exo craniene, eventual intrabucale sau periorbitare.

 


TEHNICI OSTEOPATICE VISCERALE

Raporturile dintre viscere sunt considerate asemeni unor articulatii. Viscerele prezintà o dinamicà precisà, functia lor depizând de mobilitatea lor fiziologicà, de inervarea si vascularizarea lor corectà. Aceste tehnici tind sà restabileascà aceastà dinamicà afectatà de multiple cauze (pshihice, alimentare, posturale, traumatice, chirurgicale, etc.) Prin restabilirea dinamicii organului se previn aderentele, se reface drenajul veno-limfatic si se restabilieste functia organului.

TEHNICI OSTEOPATICE FASCIALE


Fasciile sunt locul unei miscàri perpetue, jucând un rol fundamental: structural, biomecanic, cardiac, respirator, circulator, în metabolismul gràsimilor, în cicatrizare, defensiv, neurologic, în conducerea si emiterea mesajelor, în conducerea si fluctuatia L.C.R. Acestea constitue o matrice, o interfatà de schimb cu mediul înconjurator. Tehnicile fasciale (directe, indirecte, semi-directe) tind sà restabileascà mobilitatea fascialà, actionând în felul acesta la toate aceste nivelurile corpului.

 

 

ALTE TEHNICI

Pompages, tractiuni axiale, tehnici musculare, tehnicile miotensive ale lui Mitchell, tehnici Ricoil, tehnici somato-emotionale ale lui Upledger. Numerosi osteopati de mare talent creazà, asemenea artizanilor de artà, tehnici sau sisteme de diagnostic si tratament în care sensibilitatea lor se îmbinà cu forta fundamentalà si evolutivà a osteopatiei. In Franta îi putem cita (fàrà a fi exhaustivi) pe: TRICOT Pierre, BARAL, BRIEND René, LAURENT François, PORAS Yves, ANDRIEUX Alain, GUILLAUME Patrick.

Tehnici cranio-sacrale în apa.

Osteopatia se îmbina armonios cu numeroase alte sisteme terapeutice:

- Respiratie constienta si decodaj emotional (Rebirth) - www.focalb.net
- Presopunctuaà, acupunctura, homeopatie, kineziologie, posturologie, florile lui Bach, etc.