Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Tai Chi Chuan

IN CURAND (cand clinica si sala vor fi gata)    >   CURSURI DE TAI CHI SI ARTE MARTIALE INTERNE

Orice articulatie traieste prin miscare; primul nostru "schelet" este sistemul muscular- "stam pe muschi". Fara tonus suntem precum o roata desumflata- "suntem pe janta" si suprasolicitam sistemul osos, ligamentar si discurile intervertebrale. De aceea, un minim de 15 minute de exercitii zilnice sunt indispensabile pentru mentinerea acestui tonus.  Obiectivele noastre sunt prelungirea vietii catre 120 de ani, eliminarea bolii si mentinerea unei sanatati perfecte pana ce suntem chemati.                        

taichi

Tai Chi Chuan-ul este o artà martiala în care corpul si mintea, intentia si realizarea se întrepatrund. Practicarea sa se poate face la mai multe nivele (pentru o mai bunà sanatate sau martial), asiduitatea fiind cheia pentru obtinerea rezultatului propus. Tai Chi Chuan-ul este legàtura dintre fizic si corpul energetic. Este o cale de aflare a Armoniei în corpul nostru fizic. De aici, aceasta se ràspândeste ca o undà în viata noastrà si Calea este deschisà. Stilul predat este stilul Yang al familiei Tung, transmis de Maestra Anya Meot din Franta prin intermediul asociatiei TOUM.

Este o formà YANG lungà, clasicà. Acest stil cuprinde: forma lentà lungà - 108, forma rapidà, forma familialà - family, sabia lungà, sabia curbà I si II, batoanele, pràjina lungà, forme în doi - sanchu I, II si III, evantaiul, tai chi congul, forma durà.

 

PROFESOR

Mircea George Laurentiu se consacrà practicarii Tai Chi Chuanului, stilul Yang-Tung cu Maestra Anya Meot din anul 2002. In 2006 obtine diploma de monitor sportiv cu profilul Tai Chi Chuan în Franta.

Profesor de Tai Chi Chuan la Paris - Plage 2007 si 2006.

Arbitru de Tui Shu la Europa Tai Chi, Paris - 2006.

Osteopat DO al lotului national al FFTCCG (Federatia Francezà de Tai Chi si Qi Kong, în prezent Federatia Francezà de Wushu) - 2005.

Goju Ryu - centura neagra 3 Dan

 

INITIERE ÎN TAI CHI CHUAN


"Tai Chi Chuan-ul, prin dimensiunea sa initiaticà, îi permite practicantului sà se simtà în rezonanta cu Fiinta si Constiinta care ne dau nastere. Prin intermediul preciziei tehnicii pânà la un nivel si dincolo, prin depàsirea acesteia, dupà un lung drum de practicà constantà, acesta poate sà devinà o persoanà unità cu Profunzimea, parte deplinà si manifestatà a Prezentei ei imanente". (traducere liberà a unui text de K.G Dürckheim – 1981)

Când practicantul si-a gàsit centrul, spun înteleptii chinezi, când "Tao actioneazà prin intermediul sàu", acesta devine "un stâlp între cer si pàmânt" si participà în mod constient la "cele 10 000 de Transformàri".

 

LINIA DE MAESTRI A STILULUI PREDAT

MEOT Anya - practicà Tai Chi Chuan-ul de 25 de ani cu Maestrul Tung Kai Ying.

http://toum.asso.fr/toum-a-letranger/