Terapia Florală Bach

Ce este terapia florală Bach

Florile Doctorului Edward Bach sunt preparate pe bază de plante și flori concepute pentru armonizarea diverselor dezechilibre în planul sentimentelor ș emoțiilor.

Terapia cu Elixirele lui Bach este blândă și comodă iar dacă diagnosticarea s-a făcut corect, atunci conduce la vindecări/echilibrari spectaculoase.

Sunt în numar de 38 de elixire, obținute majoritatea prin procedeul de solarizare, iar câteva prin fierbere.

Elixirele lui Bach nu au nici cea mai mică urmă de toxicitate sau contraindicație. Întocmai ca produsele homeopate, sunt produse obținute pe baza de dilutii înalte (1/240). Preparatele se prezintă sub formă lichidă și se pot consuma separat sau asociate în funcție de fiecare caz.

Este o terapie foarte benefică la orice vârstă și în orice situație: de la bebeluți sau mame gravide, la vârsta a treia; de la probleme cu serviciul sau stres, la confruntarea cu boli grave; de la plante, la animale, oricine poate beneficia de efectele subtile și durabile ale forței florilor.

Este evident ca elixirele Bach nu aparțin farmacologiei alopate și nu au o acțiune similară acesteia.

La o consultație în Terapie florala Bach, veți selecta împreună cu consilierul florile necesare într-o formulă personalizată din cca 7-8 remedii care vor acționa în sinergie pentru clarificare mentală și regăsirea armoniei interioare. Consultația durează aproximativ o oră iar clientul pleacă cu flaconul preparat și pe deplin lămurit asupra posologiei.

Scurt istoric

Dr. Edward Bach se naște în 1886 in Marea Britanie. La vârsta de 43 de ani, el lasă în urmă întreaga sa activitate în domeniul științei medicale de până atunci și se consacră căutării plantelor capabile să ajute în procesul de vindecare, pe care le descoperă și le testează pe sine însuși.

Între 1930 si 1936, Edward Bach a definit șapte categorii principale, corespunzătoare diferitelor stări de dezechilibru psihologic, clasând 38 de esențe florale care acoperă șapte grupe de stări:

  • teama
  • singurătate
  • lipsa de interes pentru prezent
  • descurajare și disperare
  • incertitudine
  • hipersensibilitate, influentabil în idei
  • preocupare excesivă pentru binele altora

Principiul terapeutic al Dr. Bach este simplu: Boala este expresia unui dezechilibru; armonizând corpul, sufletul și spiritul grație vibratiilor și energiei florilor, boala nu-și mai are locul!

Newsletter

Intrați în dimensiunea cunoașterii despre sănătate

 

Vreau să mă abozez